Ανακοινώσεις

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 27/10/2023 τιμήσαμε την επέτειο του «ΟΧΙ» στο σχολείο.

Μετά την πρωινή προσευχή, η Διευθύντρια του Σχολείου παρέδωσε τη σημαία στην Σημαιοφόρο και τους Παραστάτες του σχολείου

Στη συνέχεια έγιναν διάφορες εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την εθνική επέτειο.

Οι μικρές τάξεις του σχολείου Α΄, Β΄, Γ΄ προσέγγισαν τα γεγονότα της περιόδου 1940-44 μέσα από βιντεοπαρουσιάσεις, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια, απήγγειλαν ποιήματα και ολοκλήρωσαν με την κατασκευή της Ελληνικής σημαίας.

Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο « Η μικρή Ελλάδα υψώνει τη φωνή της». Έγινε αναπαράσταση του βιβλίου της Άκης Ζέη « οι Γερμανοί και οι πρόκες». Τα παιδιά απήγγειλαν  ποιήματα και τραγούδησαν.  Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Στις 28/10/23 η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου  γιορτάστηκε με όλες τις τιμές.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και μετέβησαν στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών για την δοξολογία. Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Αντωνιάδου Άννα απήγγειλε τον πανηγυρικό λόγο για την εθνική  επέτειο.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, τους μαθητές  του 3ο Δημοτικού σχολείου  Αισωνίας-Σέσκλου, τους μαθητές του 3ο Νηπιαγωγείου και τον πολιτιστικό Σύλλογο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πλατείας κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των κατοίκων του χωρίου που καμάρωσαν τα παιδιά τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με χορούς από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης στο προαύλιο του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Ευαγγελίας Παππά.