Ανακοινώσεις

Άσκηση σεισμού

Την Τετάρτη  1 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας άσκηση σεισμού με την παρουσία και την καθοδήγηση των εξειδικευμένων μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Η άσκηση οργανώθηκε  σε συνεργασία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Τα παιδιά με πολλή προσοχή ενημερώθηκαν από τα μέλη της ομάδας για τους κινδύνους αλλά και για την αντιμετώπιση και τις  αντιδράσεις τους σε περίπτωση σεισμού.  Οι μαθητές του σχολείου ανταποκρίθηκαν με επιτυχία, ακολούθησαν με πειθαρχία και υπευθυνότητα όλες τις οδηγίες και εκκένωσαν το διδακτήριο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ενημέρωση  από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν και  τις ενέργειες τους σε περίπτωση σεισμού,  κάλυψη κάτω από το θρανίο, τρόπος εκκένωσης του σχολείου, έξοδοι διαφυγής, χώρος συγκέντρωσης.

Η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η χώρα μας έχει υψηλή σεισμικότητα. Για αυτό το λόγο εκπονήθηκε το επικαιροποιημένο για τη φετινή σχολική χρονιά σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο  περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης  σεισμικού κινδύνου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να δοκιμαστούμε  σε πραγματικές συνθήκες σεισμού αλλά πρέπει να έχουμε τις γνώσεις και τον σωστό συντονισμό, για να είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι και ασφαλείς!