Ανακοινώσεις

Ήρθαν τα βιβλία σε ρόδες

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν

Στην εποχή της κινούμενης εικόνας, που κρατά τα παιδιά μακρυά από το διάβασμα, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Να τα διαβάσουν, να απολαύσουν τις εικόνες τους, να αναζητήσουν την συντροφιά τους, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλούν και να τις συζητήσουν. Πολλές καλές συνήθειες που θα αναπτύξουν γύρω από το διάβασμα, θα τους συνοδεύσουν στην ενήλικη ζωή τους.

(Πηγή: https://www.vivliaserodes.gr/ti-einai-ta-vivlia-se-rodes/)

Το θέμα που επιλέχθηκε για τους μαθητές του σχολείου μας είναι η Μυθολογία. Η βαλίτσα περιέχει 25 βιβλία με αντιπροσωπευτικούς ελληνικούς μύθους. Τα βιβλία που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά στο σπίτι συνοδεύονται από έναν σελιδοδείκτη, στον οποίο αναγράφεται η ημερομηνία επιστροφής του βιβλίου.